3 myter - sande eller falske?

Karrieremyte #1: Du udvikler dig mest ved at fokusere på dine svagheder Falsk. Du har dit største potentiale for udvikling på dine styrkesider. Det er der, hvor du for alvor kan udvikle dig og blive virkelig god - og der er energi og engagement undervejs i arbejdet. Desværre har mange af os en mekanikertankegang - find fejlen og fiks den - når det gælder mennesker. Mennesker er ikke biler. Find dine styrker og brug krudtet på dem. Min anbefaling er, at du bruger ca. 5 gange så meget energi på at udvikle dine styrker, som på at håndtere dine svagheder. Så ligger du lunt i svinget.

Karrieremyte #2: Styrker og svagheder ligger i hver sin ende af skalaen Falsk. Svagheder er oftest en af dine styrker, der løber af sted med dig. Tænk på en styrke som ærlighed. Kan man blive liiiidt for ærlig? Ja. Tænk på en styrke som venlighed. Kan man blive liiidt for venlig? Igen ja. Du kan selv fortsætte tankerækken og tænke på dine egne styrker og svagheder. Der er en sammenhæng. Styrker er fulde af kraft og energi. Men alle styrker har bagsider. Det er dine potentielle svagheder. Styrker er en fantastisk drivkraft, men kan blive for meget af det gode, hvis du ikke er opmærksom på det.

Karrieremyte #3: Det er nødvendigvis en hård kamp, hvis du vil blive god til det, du gør Falsk. Bruger du dine styrker, så gør du det du er bedst til. Samtidig er du stærkt engageret, får masser af energi og leverer et stykke arbejde af høj kvalitet. Samtidig er du mere forandringsparat, har hurtigere karriere og din læringskurve er stejlt stigende. At du så oveni har langt mindre sandsynlighed for at få stress og udbrændthed, er jo bare en bonus. Det lyder måske lidt for godt til at være sandt, men det er videnskabeligt dokumenteret. Og selvom der er forskning bag, så behøver det heldigvis ikke være en videnskab at bruge styrketilgangen i praksis. Vil du prøve min styrketest? Vil du også med på styrkevognen, så tilmeld dig mit nyhedsbrev. Så får du fluks min guide til en styrketest, en introduktion til styrkerne og min beskrivelse af de 24 VIA-styrker. I mine kommende nyhedsbreve får du konkrete bud på, hvordan du kan få et live med mere engagement, større faglighed og øget trivsel. Hvorfor udsætte succes? Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag styrketesten - klik her  
×
Menu
Online kursus
Kontakt
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev