Den stensikre vej til, at du aldrig får overskud nok - du skal bare gøre ligesom mig!

Det her bliver en lidt personlig historie - så er du advaret. Det er en historie, der handler om den stensikre vej til fuldstændig manglende overskud, stress og en depression.

Det her er min historie

Det her er heldigvis også min forhistorie.  Men hvad der ændrede det hele, kommer jeg tilbage til. Lad mig starte med at stille dig et spørgsmål... Og vær nu helt ærlig overfor dig selv. Svaret kan være forskellen på liv og noget, der føles som død.
  • Tror du på, at hvis bare du knokler hårdt, bider tænderne sammen, ofrer dig, er dedikeret og passioneret nok på jobbet - så bliver du på et tidpunkt en succes?
  • Og tror du på, at du gennem den succes, så endelig oplever den glæde, nærvær, ro og overskud, der vil give dig det liv, som du egentlig ønsker og savner?
  Mit svar var ja. Jeg troede på at 'formlen' for at lykkes lød ca. sådan her: Hvis bare du knokler vildt, får succes med det, du stræber efter - ja så bliver du glad og lykkelig i livet. Så lykkes du. Jeg er åbenbart ikke så hurtig til at lære af livets erfaringer, for jeg skulle igennem et par runder, før jeg fattede, hvordan tingene hænger sammen.  

Lad mig give dig et par eksempler på mine fejltagelser:

Jeg var for år tilbage en del af et team, og vi ville vinde en Michelinstjerne. Vi knoklede i årevis. Led afsavn. Kroppe, der satte ud. Vi vandt stjernen! Fik anerkendelsen. Succesen. Jeg var vildt glad. I ca. en uge. Så var det ligesom gået over.   Så ville jeg på universitetet og manglede en HF-eksamen. Så knoklede jeg. Læste HF mens jeg arbejdede fuldtid. Holdt aldrig fri. Fik årets højeste gennemsnit. Fik anerkendelsen. Succesen. Jeg var vildt glad. I ca en uge. Så var det gået over.  

Men jeg havde ikke lært lektien... endnu

Jeg læste så psykologi. Knoklede. Læste i alle ferier. Ville have 13 (jo det tal fandtes dengang) i alle væsentlige fag. Det lykkes. Vildt eksamensbevis (som ingen andre end min mor har set). Fik anerkendelsen. Succesen. Jeg var vildt glad. I ca en uge. Så var det gået over.   Jeg tror du har fanget den. Jeg havde bare ikke endnu. Der skulle lige gå et par runder til: Jeg ville vinde prisen som årets foredragsholder, have en given indtægt, holde 200 foredrag årligt... og alt det opnåede jeg. Succes! Og ja - også det gik over.

Måske tænker du jeg er et utaknemmeligt bæst? Jeg har nået langt mere end de fleste. Og det ved jeg godt. Jeg var bare ikke glad.

Grunden til, at succeserne ikke bliver ved med at gøre dig glad, skyldes noget vi psykologer kalder habitueringseffekt.Den forklarer jeg i et andet nyhedsbrev. Men det handler kort fortalt om, at du hurtigt vænner dig til noget, som du umiddelbart blev rigtig glad for. Michelinstjerner, karakterer, stillinsbetegnelser, lønforhøjelse, ny bolig, ny bil, ny jakke, dyrere ferie... fortsæt selv. Jeg fik i øvrigt undervejs også stress, angst og depression plus det løse. Så også indenfor de kategorier har jeg også nået langt mere end de fleste.  

Så skete der noget, som totalt ændrede mit liv. Jeg indså at 'formlen' for det at lykkes er lige omvendt af, hvad jeg havde gået og troet hele mit liv.

Du skal starte med, at du mentalt stortrives og som en følge af det, så kommer succesen på jobbet. Du skal altså vende 'formlen' på hovedet, og reelt starte med slutningen. Det kan lyde kringlet, så jeg tager den lige igen: Når du stortrives, har overskud og er nærværende - så kommer succesen på jobbet som en følge af det første. Mental trivsel ændrer din hjernes måde at fungere på. Du bliver populært sagt langt klogere; eksempelvis en skarpere problemløser, bedre til at samarbejde, tænker mere langsigtet og er mere forandringsparat og fleksibel. Ikke underligt, at mental trivsel fører til succes på jobbet, vel? Og der er videnskabelig dokumentation for, at det forholder sig sådan. Hardcore naturvidenskabelig veldokumenteret forskning. Du kan få både-og. Det er ikke et enten-eller. Så lad være med at gøre som jeg gjorde. Gør som det jeg gør nu. Følger den ny formel baseret på videnskabelig forskning. Først skal du stortrives - så kommer succesen på jobbet i kølvandet. Og den effekt er livsvarig. Og effektiv. Det er udbredelsen af den formel og alle de redskaber, der gør det muligt for dig at stortrives, som jeg har viet mit liv til at udbrede til så mange som muligt.

Alle fortjener at lykkes - både få succes på jobbet og være lykkelig i livet.

Mange hilsner Henrik Leslye
×
Menu
Online kursus
Kontakt
Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev